Възрастна жена и 17-годишен младеж пострадаха при пътни инциденти в Шумен и Велики Преслав вчера, съобщиха от полицията

86-годишна жена е ранена тежко при пътен инцидент в Шумен вчера сутринта. Произшествието е възникнало около 9.50 ч. на ул. “Панайот Волов“  в града. Водач на лек автомобил Рено Сценик ударил по непредпазливост жената, която пресичала платното на място, което не било обозначено с пешеходна пътека.

Пострадалата жена е откарана с екип на ЦСМП-Шумен в болнцата, къдета е установено, че е с фрактури на черепа, на носа и на ребра вляво и вдясно. Настанена е за лечение с опасност за живота. Водачът на автомобила С.С. на 74 години от Шумен е правоспособен. Тестван бил за алкохол. Пробата му е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

17-годишен водач на мотоциклет е пострадал след произшествие вчера следобед във Велики Преслав.  Около 15.20 ч. на ул. “Александър Стамболийски“ на кръстовището с ул. “Отец Паисий“ шофьор на лек автомобил ВАЗ отнел предимството на водача на мотоциклет Априлия.  При удара е пострадал 17-годишният водач на мотоциклета.

След преглед в МБАЛ-Шумен е установено, че младежът е с фрактура на лява раменна и гривнена става. Настанен е за лечение. 10-годишно момче, което се возело на мотоциклета, също е било прегледано.  Било е с охлузни рани и след като обработването им, то било освободено.  Водачът на лекия автомобил П.П. /77г./ и на мотоциклета са тествани за алкохол. Наличие не било установено. Образувано е досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име