Нова мултифункционална площадка с кътове за спорт и игри изгради в Търговище общинското предприятие „Флора“. Съоръжението се намира между улиците „Никола Симов“ и „Васил Петлешков“ и е на площ от 1000 кв. метра, като са обособени площадка за деца до 12 години и игрище за волейбол и тенис на корт. Монтирани са и различни уреди за стрийт фитнес.

Детският кът е обезопасен с ограда, а спортното игрище е оградено с мрежа с височина от близо 4 метра, която да предпазва играещите в близост деца. Монтирани са пейки и друго парково оборудване. Предстои да бъде монтирано и осветление в района на съоръжението.

Снимки община Търговище

Инициативата за изграждане на площадката е на директора на „Флора“ Асен Чакъров, като идеята му бе подкрепена от ръководството на общината.  Това е втората площадка от този тип в Търговище, след като през април общинското предприятие изгради такава и между улиците „Шейново” и „Росица”.

Община Търговище призовава към отговорно поведение при ползване на съоръженията и припомня, че съгласно Наредбата за опазване на обществения ред се забранява вдигането на шум за периода от 14 ч. до 16 ч. и от 23 ч. до 6 ч. При нередности гражданите могат да подават сигнали на телефоните, посочени на информационните табели в близост до площадките, заявиха от общината. Горещият телефон за сигнали на общината е: 0601 6 86 12.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име