Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Шумен за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия, отглеждал и държал с цел разпространение оранжерийна марихуана, съобщиха от АП.

49-годишният Венелин В. ще остане в ареста, след като днес състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на прокуратурата. Срещу него се води досъдебно производство за засяване и отглеждане на 552 растения от рода на конопа в две наркооранжерии и държане с цел разпространение на марихуана – престъпления по член 354в, ал. 1 и по член 354а, ал. 1 от НК.

Наркооранжериите, стопанисвани от обвиняемия, са били открити от криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав при обход на района. Силната и специфична миризма, която се носела от тях, издала, че оранжериите край село Хан Крум са засети с марихуана.

Започнало наблюдение и на 6 ноември тази година пристигнал обвиняемият, за да нагледа продукцията в оранжериите. При претърсването са открити  растения марихуана в различен стадий, а оранжерията била снабдена с поливна система. Иззети са 551 растения, а от фургон, ползван като сушилня за марихуана  –  три кашона и три чувала с полусуха листна маса – стръкове и съцветия на конопа. Общото им тегло е 27 кг.

Определението на Шуменския окръжен съд, с което на Венелин В. е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име