Възстановеният паметник в с. Надарево

Община Търговище ремонтира три военни паметника в селата Надарево, Васил Левски и Давидово. Средствата, в размер на 2 600 лв., са осигурени от държавния бюджет, съобщиха от общинския пресцентър.

В село Надарево е обновен паметникът на падналите за Родината през войните за национално обединение от селата Надарево, Острец, Осен и Дългач. Извършена е реконструкция на повредени и липсващи елементи. Каменната облицовка е почистена.

Същата процедура е извършена и на облицовката и на военния паметник в Давидово. Там са направени ремонти на вратата и оградата на парка, в който се намира паметникът. В село Васил Левски пък са ремонтирани основите на паметната плоча. Надписите и на трите паметника са освежени.

Средствата за ремонтите са отпуснати по линия на Националния план за отбелязване на 100 години от края на Първата световна война.  В тази връзка общините трябваше да кандидатстват пред областните комисии „Военни паметници“ с изготвени количествено-стойностни сметки за ремонти, които да се реализират в кратък срок.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име