Международния есенен турнир по информатика (IATI), тази година ще се проведе от 21 до 25 ноември 2018 г. В десетият юбилеен турнир ще участват 179 състезателя от Армения, България, Молдова, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и Швейцария.

На пресконференцията ще присъства още представител на организаторите от Община Шумен, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” и Школа А&Б.

Припомняме, че надпреварата се провежда за първи път през 2009 година по инициатива на Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев – председател на Националната комисия по информатика към МОН. IATI е второто по мащаб състезание в света, като брой участници след Международната олимпиада по информатика, но единственото международно състезание по информатика, което се провежда в две възрастови групи:  младежка (junior) – за ученици до 15.5 години и старша възраст (senior) – за ученици от гимназиална степен.

Домакин на турнира е Община Шумен, а негов патрон Любомир Христов, кмет на града. Организатори на турнира са Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Школа А&Б.

Партньори на IATI са Министерство на Образованието и Науката, Сдружение „Европейска Младежка Олимпиада по Информатика“, Районно управление на образованието – Шумен и Мусала-Софт.

Медийни партньори на IATI са Шуменска заря, MediaBricks.bg, Телевизия Шумен, Шмоко.bg, Radian.bg и Шумен Отблизo.

Златни спонсори на събитието са Алкомет АД, сребърни – Софтуни, бронзови – Ротари клуб Шумен. Сред спонсорите на ИТ надпреварата са и Лавена АД, BulMag, Телепол, и ПСИТ-35.

Линкове към уеб сайта на IATI и страницата на турнира във Фейсбук:

www.iati-shu.org

https://www.facebook.com/IATIShumen/

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име