Юношите на БК “Шумен” записаха нова победа в Елитната група – Изток. Младите баскетболисти на “Шумен” се наложиха над непобедения до момента тим на “Берое” – Стара Загора с 89:65. “Шумен” заема пето място във временното класиране с 2 победи и 2 загуби.

Двубоят не започна по най-добрия начин за шуменци, които допуснаха множество грешки при организация на атаките си. Въпреки това гостите от “Берое” не се възползваха и след 5 минути игра в първата четвърт, те водеха с едва 2 точки – 6:8. Шуменци все пак загряха и след няколко хубави пробива поеха водачеството в резултата. “Берое” имаше проблем в реализирането на кошове при постепенни нападения – главно поради добрата защита на “Шумен”. Но тимът от Стара Загора се възползваше от грешките на нашите юноши и реализираше на контраатака, което ги държеше в мача. През втората четвърт “Шумен” заигра много агресивно както в защита, така и в нападение. Нашият тим пресираше гостите по цялото игрище, което ги затрудни при изнасяне на топката. Грешките допускани от старозагорци позволиха на шуменските юноши да вкарат лесни точки след бързи атаки и разликата започна да се качва в наша полза. До средата на втората четвърт вече водехме с 8 точки. “Берое” заигра по-равностойно и последва размяна на успешни атаки, но две минути преди края на първото полувреме “Шумен” отново показа по-добри баскетболни достойнства и увеличи разликата до 12 точки 43:31.

Второто полувреме продължи с отличната защита на „Шумен“, през която „Берое“ трудно намираше път към нашия кош. От другата страна на игрището нашите юноши вкараха няколко коша след хубави комбинации и разликата продължи да се качва. В средата на третата четвърт обаче „Берое“ заигра по-агресивно в защита, последваха грешки на шуменци и разликата падна до 12 точки. До края на частта се играеше кош за кош, като нашите юноши все пак вкараха един повече и се оттеглиха с актив от 13 точки. Последната четвърт започна с активна преса на цяло игрище за „Шумен“, която преминаваше в зонова защита при постепенни атаки. Това затрудни „Берое“ в нападение, а нашите юноши се възползваха и след поредица точни изстрели от тройката и хубави индивидуални пробиви „Шумен“ увеличи разликата над 20 точки. В последните 4 минути на терена се появиха всички резерви на „Шумен“, които също показаха добри умения и запазиха разликата над 20 точки. Последната сирена дойде при 24 точки преднина за „Шумен“ – 89:65.

Следващият мач на „Шумен“ е тежко гостуване на „Дунав“ – Русе, което ще даде отговор на много въпросителни относно класирането в регион Изток на елитната юношеска група. Двубоят е на 16.11.2018 от 13.00 ч в зала „Дунав“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име