Юли Панайотов отново се бори за мечтата си да отиде да снима в Арктика. Снимка личен архив

Шуменецът Юли Панайотов, който живее в Англия и се занимава с фотография на природата и дивите животни, участва в конкурс на базата на гласуване във фейсбук. Победителят, събрал най-много гласове, ще замине за Арктика, където ще измине 300 километра с кучешки впряг и ще бъде обучен да оцелява в тази сурова среда.

Юли участва в конкурса за втора година. Миналия декември той се класира на второ място с получени над 14 000 гласа на българи от цял свят и само хиляда гласа го разделиха с победата.

Сега фотографът отново се включи в надпреварата и се нуждае от нашата подкрепа. Ето какво казва Юли за целта на своето участие: „Искам да отида в Арктика, за да се науча да оцелявам в суровия климат.  Мечтата ми е след това сам да отида там и да заснема животни, като полярната лисица и бялата мечка, които са на ръба на оцеляването. Снимките ще са с цел да се привлече общественото внимание към този толкова застрашен район, който оказва влияние на климата по цял свят“.

Юли Панайотов е на 40 години, от Шумен, фотограф, приключенец и мечтател.  Завършил е спортно училище и е бил футболист в отборите на Велики Преслав и Шумен.  От 18 години живее в Англия със съпругата си и двамата им синове.  Юли обича да запечатва природата в лентите си.  Бил е на много вълнуващи места по света, но винаги са го привличали Арктика и Северът.  Казва, че снегът и виелиците са му приятели и ще бъде щастлив да снима студа, сивото небе и дивия живот.

Можете да подкрепите Юли, като гласувате тук https://polar.fjallraven.com/contestant/?id=5092&backpage=1&order=popular&country=77&fbclid=IwAR1GgK5-e6vsLzibjzM2FZjPRg8UTZ9NyauL-yxinBJ5oe53LIgMCGP5t-E

До момента Юли е събрал 3 413 гласа и е първи в Обединеното кралство. Подкрепете и вие Юли, нека да го изпратим на мечтаното пътешествие и очакваните срещи с белите мечки! 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име