Председателите на Окръжен съд – Шумен София Радославова и Районен съд - Шумен Емилиян Ангелов подписаха споразумение за сътрудничество при откриването на новия център

С официална церемония Окръжният съд в Шумен откри днес своя Център за спогодби и медиация. Това е петата подобна структура в страната. Празникът започна с обръщение на председателя на ШОС съдия София Радославова, а почетни гости на събитието бяха председателят на Апелативен съд–Варна Ванухи Аракелян и председателят на Окръжен съд–Варна Марин Маринов.

По традиция гостите на тържеството бяха посрещнати с хляб и сол. Снимки ШОС

В обръщението си към дошлите на церемонията съдии, служители, адвокати, медиатори и журналисти съдия Радославова сподели за пътя, който е изминат, за да се реализира тази идея.  Окръжният съд в Шумен за пореден път доказа стремежа си към развитие, иновативност и прозорливост в своята дейност като институция, заяви София Радославова.

Обръщение към гостите отправи и г-жа Аракелян, която поздрави всички и изрази убеденост в успеха на начинанието.  Председателят на Окръжен съд–Варна Марин  Маринов сподели челния опит на ръководения от него съд по приложението на медиацията при решаване на спорове. Той подкрепи шуменския окръжен съд и изрази готовност за съдействие и взаимопомощ, така че тази щадяща гражданите процедура да заработи пълноценно на територията на съдебен район Шумен.

Поздравления отправиха още първият медиатор в града г-н Красен Пейчев и секретарят на Адвокатски съвет–Шумен адвокат Галина Бонева.  Тържеството продължи с откриването на самият център, който се помещава на първия етаж в съдебната палата.

 

Председателите на Окръжен съд – Шумен София Радославова и Районен съд – Шумен Емилиян Ангелов подписаха споразумение за сътрудничество. Те отговориха и на много въпроси на журналистите.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име