Всички фирми, ангажирани с дейностите по почистване на снега в Шумен и по общинската пътна мрежа, обслужват районите си по график, съобщиха от община Шумен.

Пътните фирми работят от рано сутринта по почистването, обработката с препарати и премахването на разтопената снежна киша, уверяват от кметството.

Актуална снимка от 11 ч на централния булевард Славянски, публикувана в социалните мрежи

Машини на Автомагистрали „Черно море“ в момента почистват със снегорини пътя от Шумен към Новосел, Средня и Черенча, Шумен – Лозево, Друмево – Васил Друмево и панорамния път по Шуменското плато, където снежната покривка е около 4-5 см.

Градският транспорт се движи нормално по маршрута си.  Няма затруднения и при обслужването на извънградските линии на територията на общината, съобщават от фирмата Шумен – Пътнически автотранспорт.

От общинската администрация напомнят на шофьорите да пътуват с автомобили, снабдени със зимни гуми, и да карат внимателно при зимни условия.

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, според последната информация от АПИ. Близо 800 машини обработваха пътните настилки през нощта и тази сутрин.

За снегопочистване временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-1 Ботевград – Враца и по път II-17 АМ „Хемус“ – Ботевград на територията на област Враца, както и по път I-5 Русе – Бяла.  Шофьорите на товарни автомобили над 12 тона е необходимо да изчакат на място.

Временно е ограничено движението на всички автомобили по път I-1 Видин – Враца в участъка Ружинци – Сумер на територията на област Монтана поради снегопочистване. Шофьорите на всички автомобили е необходимо да изчакат на място.

Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през Прохода на Републиката, „Ришки”, „Котленски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Предел” и „Рожен”. Ограничено е движението на МПС над 12 т през проходите „Троянски“, „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”.

АПИ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа, уверяват от АПИ.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име