19 са номинираните състезатели за наградата „Спортист на годината“ за 2018-та в Шумен.  Предложенията са направени от 13 спортни клуба в града, съобщиха от общинска администрация.  Две са номинациите за „отбор на годината“ и пет в категорията „треньор на годината“.

Претендентите за приза „Спортист на годината“ са: Цветан Урумов и Каан Шукри – карате киокушин, Трифон Илиев и Кадир Кадир – лека атлетика, Християн Тотев, Пламен Борисов, Полина Галинова и Георги Атанасов – кикбокс, Вичко Николов – фехтовка, Диан Минчев – вдигане на тежести, Димитър Димитров – карате киокушин, Виктор Иванов, Здравко Димитров и Калоян Колев – ММА, Летисия Димитрова, Ванеса Атанасова и Аспарух Атанасов – конен спорт, Петър Петров – борба и Ивайло Димитров – авиомоделизъм.

Две са номинациите за отбор на годината. Първата е от клуба по художествена гимнастика „Ритмик“, който предлага мажоретния си състав. Втората е от клуба по хандбал „Шумен 98“ за женския хандбален тим.

Номинирани за треньор на годината са Галин Методиев от СК „Шуменска крепост“, Мариола Спасова и Снежана Иванова от СКХГ „Ритмик“, Димитър Димитров от СК „Киокушин-Шумен“ и Калоян Колев от СК „ММА-Шумен“.

Наградите ще бъдат връчени на специална церемония на 20 декември от 17 ч. в зала „Арена Шумен“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име