По традиция БСП в Шумен свика първата си пресконференция на новогодишна баница с късмети

БСП има готовност да спечели предстоящите избори за Европейски парламент и да предизвика предсрочни парламентарни избори, които също може да спечели. Това заяви народният представител от левицата Иван Иванов на традиционната новогодишна пресконференция за шуменските журналисти.

Досега БСП се утвърди като единствената опозиционна сила в страната и тази година трябва да реализира потенциала си, коментира депутатът от левицата. Той подчерта, че 2019 г. е изключително важна заради предстоящите избори за Европейски парламент, тъй като новият състав на ЕП ще определя развитието на Европа през следващите години. „Имаме готовност да спечелим тези избори и да предизвикаме предсрочни парламентарни избори, защото държавата и правителството са раздирани от непрекъснати скандали и не може да продължава по този начин“, заяви Иван Иванов.

Той посочи, че скандалите вече са на всички нива в държавата и даде за пример хаосът с винетките, който беляза началото на новата година.

2019-та ще бъде годината на два важни избора – за Европейски парламент и за местна власт, коментира лидерът на социалистите в Шумен адвокат Веселин Пенчев. Той заяви, че организацията на БСП в Шумен вече се подготвя за изборите и на 26 януари ще се проведе първата общинска партийна конференция, а следващата ще бъде през втората половина на годината. БСП е с амбицията да спечели тези избори, а не изключвам възможността и за предсрочни парламентарни избори, заяви Веселин Пенчев.

БСП иска оставките на кмета на Шумен и на областния управител

Кметът на Шумен Любомир Христов и областният управител Стефан Желев трябва да попадат оставки още сега, защото носят политическа и управленска отговорност за проблемите с водата – това заявиха лидерът на БСП в Шумен Веселин Пенчев и народният представител Иван Иванов.

Водата в Шумен е най-скъпата в цялата страна и цената остава 3,40 лв. за кубик, въпреки позицията на областния управител и на кмета, които в началото на годината изведнъж се сетиха да протестират срещу скъпата вода, заяви Веселин Пенчев. Той припомни, че групата на БСП в общинския съвет още миналата година предупреждаваше, че ще стигне дотук и призоваваше съветниците да не приемат бизнес-плана на ВиК. На последната сесия обявихме, че отговорност за случващото се носят областният управител, като председател на асоциацията по ВиК и кметът на Шумен, изтъкна лидерът на БСП и коментира: Политическата отговорност за качеството и за цената на водата в Шумен се носи от партия ГЕРБ, защото принципал на ВиК-дружеството е МРРБ, което се управлява от министър на ГЕРБ, а управителят на ВиК се назначава от ГЕРБ. Тъй като областният управител е назначен от правителството на ГЕРБ, а кметът е областен председател на ГЕРБ, двамата трябва да поемат отговорност и да подадат оставки!

Според Веселин Пенчев активната дейност, която кметът и областният управител демонстрара през последния месец, е само имитация. Никакви събрания на ВиК не могат да решат проблема с водата, защото цената е заложена в бизнес-плана, който миналата година съветниците от ГЕРБ приеха под натиска на кмета и областния управител, коментира лидерът на БСП.

„Искрено се надявам кметът и областният управител да си подадат оставките още сега и да не чакат до местните избори, виждайки с какъв замах творят глупост след глупост“, заяви и народният представител Иван Иванов, като посочи, че двамата носят персонална отговорност и за проблемите с водата, и за хаоса с винетките за шуменските квартали. Според депутата от левицата, само държавата, в лицето на МРРБ, може да реши проблема с цената на водата.

Късметите от баницата

Късметите от баницата за 2019 г.

В БСП сме оптимисти за 2019 г., защото считаме, че тя ще доведе до промяна, заяви председателят на шуменските социалисти Веселин Пенчев. Той допълни, че БСП е готова да реализира тази промяна на всички управленски нива.

В края на брифинга, по традиция БСП раздаде баница с късмети.  Иван Иванов изтегли журналистически късмет, според който ще отразява изборната победа на БСП.  На Веселин Пенчев също се падна новинарски късмет: „Местните вълнения с добри думи ще отразяваш“, а областният председател на левицата Николай Николов първо получи утешителна награда – усмивката, но по-късно откри паричката в баницата си.

Ще имаме изключително много работа и хубава година – това показа традиционният новогодишен орех, който се падна на представител на сайта Радиан.бг.   Както всяка година, заедно с баницата с късмети, БСП по стар обичай раздава на журналистите и орехи, по които се нарича каква ще бъде годината   

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име