Пореден успех за шуменския учител Ангел Ангелов – преподавателят по информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни“ вчера беше определен за национален координатор на световния проект „InnovateYourDreams 2019“.

Целта на проекта е да подготви ученици от 7 до 16 години за живота чрез разумно ползване на технологиите и в него вече участват над 60 държави от цял свят.  До момента са обявени националните координатори на 30 страни, сред които е и координаторът за България Ангел Ангелов.

Началото на InnovateYourDreams е поставено от пакистански учител и негова гръцка колежка.  Сега за участие в проекта вече са регистрирани повече от 3000 ученици и техните учители, а в инициативата може да участва всеки преподавател или учебно заведение.  Първата седмица на проекта ще започне от 14 януари 2019 г.

Само преди броени дни в края на декември Ангел Ангелов спечели още едно предизвикателство – той стана победител в категория Digital Excelence на Националния конкурс SUPER STEM България 2018.  Наградата за шуменския преподавател е участие в STEM-обучение през м.август 2019 г. в американския научен център Карнеги, в Питсбърг, Пенсилвания.  STEM (Science–Technology–Engineering–Mathematics) е обучение чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката, при което децата прилагат наученото чрез практическо приложение.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име