Докато Шумен се тресе от гняв заради новата, по-висока цена на водата, а местните управници се чудят как да тушират недоволството и се борят за спестяването на едни 10 стотинки от общите 3,40 лв. за кубик, ВиК – Шумен се готви тихомълком да вземе нов кредит в размер на 2,5 милиона лева.

За намеренията на водния оператор съобщи на фейсбук-страницата си общинският съветник Добромир Драев.  Според наши източници, кредитът е поискан заради необходимостта от оборотни средства за покриване на други задължения. Заемът ще се вземе за 36 месеца и ще се погасява на равни месечни вноски.

Кой разреши този кредит, пита съвсем основателно Добромир Драев.  Въпросът „кой ще го плаща“ е съвсем риторичен, защото е ясно, че ще го плащат потребителите на ВиК – Шумен.

При последните драматични срещи на тема вода, никой и никъде не е споменавал, че предстои вземането на нов кредит. Знаел ли е кметът на Шумен за този кредит? Знаел ли е областният управител за този кредит? Известно ли им е с колко той ще натовари цената на водата през следващите 3 години? Какво ще се случи с дружеството след поемането на нови заеми? На всички тези въпроси управляващите и ръководството на ВиК дължат отговор. Защото, както казва Добромир Драев, „цинично е да обясняваш колко си загрижен за цената на водата и в същото време да товариш всички потребители с ново задължение от 2 500 000 лева“!

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Сега с тези 2 милиона и половина ще платят на ГЕРБерски фирми уж за някаква свършена работа и всичко е точно ……. а тези пари 2,5 милиона ще ги плащат Шуменци с лихвите айде честито

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име