Днес децата от две детски градини в Търговище получиха като дарение от побратимения немски град Котбус образователни материали по безопасност на движението. Помагалата бяха предадени в ДГ „Осми март“ и ДГ „Приказка“ от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и секретаря Христалина Халачева.

Пратката съдържа табла с изображения на пътните знаци, светлоотразителни шапки и жилетки, комплекти за първа помощ и други материали.  Изпращането на дарението е следствие на визитата на общинското ръководство на Котбус в Търговище през август 2018 г.  Тогава делегацията от Германия остана изключително впечатлена от мобилния център за безопасност на движението в детска градина „Осми март“ и обособената такава площадка в детска градина „Приказка“, обновена по Оперативна програма „Региони в растеж“.  Побратимената ни община пък реализира инициативи, свързани с обучението по безопасност на движението сред подрастващите.

Подобни инициативи са част от усилията на ръководството на община Търговище за активизиране на сътрудничеството с побратимените градове, както и на обмена на добри практики в сферата на образованието, заявиха от общинска администрация.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име