Майка и син загинаха при пожар в шуменския квартал Дивдядово тази нощ, съобщиха от полицията. Жертвите са 58-годишен мъж и неговата майка на 80 години, които живеели на първия етаж на къща в квартала.

Предполага се, че пожарът е избухнал заради печка на твърдо гориво, която не е била изгасена през нощта.  Днес пожарникарите ще извършат допълнителен оглед на светло. Работата по случая продължава.

Сигналът за инцидента е бил приет чрез телефон 112 в 22.25 ч. на 15 януари, допълниха от полицията.  Към горящата къща на бул. “Велики Преслав“ в Дивдядово веднага били насочени два противопожарни екипа.  При пристигане на място огнеборците изнесли от горящия първи етаж жената и мъжа, които вече били починали.

Унищожено е домашно имущество на първия етаж в къщата. Пожарът е бил потушен с помощта на 6 тона вода и не е допуснато разпространение на огъня към горния етаж и съседни сгради. Причината за възникване на пожара ще стане ясна, след като приключи вторият оглед на произшествието днес, съобщиха от ОДМВР.  Образувано е досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име