Лидерът на Да, България Христо Иванов представи в Шумен кандидатите на движението за евролистата в края на януари

В навечерието на европейските избори, нашата стратегическа цел е да издигнем единна листа на демократичната общност, чрез която да дадем инструмент на гражданите за извършване на необходимите реформи. Това заяви в Шумен лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, който представи пред журналисти номинациите на движението за бъдещата обща листа на Демократична България.

Кандидатите на „Да, България“ ще бъдат определени чрез вътрешни избори от 4 до 13 февруари. В тях могат да участват всички граждани, които подкрепят каузата на движението, заяви Христо Иванов и призова демократично мислещите хора да се включат в електронното гласуване, за да определят кандидатите на партията за евродепутати.

В Шумен пристигнаха номинираните за листата Стефан Тафров, Сева Памукчиева, Емил Георгиев, Александра Стеркова, Николай Христов, Момчил Якимов, Владимир Джувинов и лидерът на шуменската организация Ивайло Ганчев. Вчера те се срещнаха с граждани и представиха пред тях позициите си по различни теми, свързани с Европа и България.

Хората много се интересуват от европейската политика, защото разбират, че тя определя и националното ни развитие, заяви Христо Иванов. Той коментира, че българската държавност трябва спешно да се реформира, защото в противен случай ще се натъкнем на сложен проблем, тъй като Европа ще се преконфигурира вътрешно, а ние не сме готови за развитието на нещата. „Виждаме, че Франция и Германия направиха важна стъпка, която обаче съдържа потенциала за вътрешно разделение в съюза и за оформяне на Европа няколко скорости. И къде сме ние в това развитие?“, попита риторично Христо Иванов. За да можем бързо да влезем в еврозоната, трябва да си изчистим финансовия сектор, трябва най-сетне да си изчистим държавното управление и да направим всички реформи, които се очаква да се случат у нас, заяви лидерът на „Да, България“ и коментира със съжаление, че вече сме изпуснали много време да си направим реформите, въпреки благоприятното икономическо развитие.

Христо Иванов заяви, че движение „Да, България“ печели все повече симпатизанти в страната, въпреки че е създадено преди по-малко от година. Електоралните резултати на движението в момента са между 5 % и 6 % и показват възходяща тенденция, заяви лидерът на „Да,България“. Той оспори оповестените вчера социологически резултати, според които само 3 партии ще излъчат евродепутати. Това са манипулации, беше категоричен Христо Иванов. Той посочи, че „Да, България“ показва ясна тенденция към растеж, защото дава алтернатива на хората.

„Ние имаме амбицията да бъдем политическата сила, която разбира 21 век и не се опитва да държи страната някъде между 1947-1953 г., какъвто е колективният манталитет на българския политически елит в момента. Нашата амбицията е страната ни със смели крачки да се ориентира към 21 век“, заяви Христо Иванов

Според него, местните избори наесен са възможност хората да започнат да променят живота си. Ще използваме местните избори, за да върнем на хората усещането за бъдеще, обеща лидерът на „Да, България“ и допълни, че движението е способно да излъчи добри професионалисти във всички големи градове.

В Шумен ние предлагаме на нашите съграждани кандидати, които са порядъчни и нормални хора и добри професионалисти, заяви председателят на шуменската структура Ивайло Ганчев. Той допълни, че шуменци проявяват голям интерес към инициативите на движението и това се е видяло и на вчерашната среща.

Всеки, който иска да гласува на вътрешните избори на „Да, България“, може да се запознае с номинираните общо 17 кандидати и с техния пореден номер в бюлетината на сайта на движението или да се обърне към местния офис.  Движението ще даде възможност не само на своите членове, а и на всички, които споделят същите убеждения, да гласуват на предварителните избори, заяви Христо Иванов. Той подчерта, че излъчените от Да, България 17 кандидати не са спуснати от централата, а са избрани от членовете на движението. „Те са утвърдени професионалисти, някои са постигнали впечатляващи успехи и всички искат да допринасят за бъдещето на страната ни. Искаме да покажем свободни интелигентни лица, които имат какво да кажат“, коментира Христо Иванов.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Медийното затъмнение в Шумен е по-голямо от Лунното! Гербаджиите репресират всички, надигнали глас за политическа алтернатива. Така ще е цяла година по време на изборите. Ще си напълнят гащите от страх, че могат да загубят властта. Пълно мълчание в сайтове, телевизии и радиа. Сал един РАДИАН ни информира!…

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име