На 27 март от 17.30 ч. в шуменската регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува младата авторка Силвия Ръженкова, която ще представи дебютния си роман „Изпитът”.

Историята в романа се случва в земите на обединена Балкания – държава, в която обществото е разделено на две класи – Елитни и Граждани. Единствената разлика между тях е образованието, а за да се заслужи причисляването към класата на Елитните, е необходимо да се издържи Изпитът. Героинята на романа Боила-Теодора е на 17 години и нищо не е в състояние да я откаже от мечтата ѝ – да се яви на ежегодния литературен изпит, да премине успешно трите му етапа и да стане част от Елитните. По време на Изпита обаче се случва трагедия с неин близък приятел и тя трябва да направи своя най-труден избор – да се откаже от любовта или от мечтата си.

Силвия Ръженкова е на 31 години и в момента завършва специалност „Българска филология” в шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.  Автор е на детската книга „Легендата за Горските Сътворители”, която насочва вниманието на децата към опазването на природата. „Изпитът” е дебютният й роман, илюстрован от младата художничка Весела Кучева и публикуван от издателство „Потайниче”.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име