Общинският младежки съвет в Шумен организира тази събота акция за почистване на района около Паметника на Свободата /Разперко/ и стъпалата до Младежкия дом. Проявата е част от националната инициатива ФАС ОFF за почистване на обществени пространства и паркове от фасове и боклуци, която ще се проведе на 6 април от 10 ч. едновременно в Шумен, Варна, София, Плевен, Стара Загора, Силистра, Търговище, Добрич, Аксаково, Приселци и Аспарухово.
С тази инициатива се цели включилите се доброволци да дадат добър пример и да мотивират повече граждани да пазят околната среда и да поддържат чисти обществените пространства, коментират от Общинския младежки съвет в Шумен.
Организаторите са предвидили подаръци и изненади за всяко дете, което се включи в инициативата. Подаръците са осигурени от спонсорите на събитието са UNIFY – Образование в Холандия и Сладкарска къща Детелина, които са подготвили 100 броя детски книжки и почерпка. „Доведете детето си, дайте му добър пример и срещу всяка събрана чашка с фасове или торба с боклук, то ще получи награди“, призовават от Младежкия съвет.
Община Шумен е осигурила ръкавици и чували за всички участници. Повече за акцията можете да научите на страницата на ОМС Шумен или на фейсбук събитието тук: https://www.facebook.com/events/2608182839197173.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име