Институцията на националния омбудсман организира за четвърта поредна година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Официалното начало на националната акция „Купи и сподели“ е утре, 06.04.2019 г. (събота) в  11 часа, като в Шумен  стартът ще бъде даден пред сектора за продуктови колички в магазин от веригата  BulMag, намиращ се в City center (бивш РУМ).

Инициативата се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова и традиционно е насочена към подпомагане на възрастните хора, нашите майки и бащи, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки.

Кампанията се развива в няколко направления, които предоставят различни възможности за включване. Можете да дарите парични средства, които впоследствие се обръщат във ваучери за храна на стойност 20 лв. Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове по места. Притежателите на ваучерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

За три години в предишните издания на инициативата са събрани 1 500 000 лв., с които 75 000 пенсионери са зарадвани с ваучери, а хиляди други –  с хранителни пакети.

За целите на кампанията Ви моля, при възможност от Ваша страна, да подпомогнете с парични средства благородната кауза. Ако решите да дарите, при попълване на платежното нареждане е важно да посочите за коя община искате да направите дарението, така набраните средства ще отидат при пенсионерите от населеното място, което Вие предпочитате.

Тази година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ отново набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК):

 

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Чрез online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК -www.redcross.bg

Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Важно уточнение е, че при попълване на платежно нареждане всеки може да посочва точно за коя община иска да направи дарението и така преведените от него средства по сметката ще отидат при пенсионери от предпочитаното населено място.

 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име