Легенди на българския баскетбол, допринесли много за развитието на играта, ще се върнат на терена за кратко, за да честват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб “Фикосота” Шумен. Това ще стане в рамките на „Престиж Мача на звездите“, който ще проведе на 21 април от 19:00 часа в “Арена Шумен“, съобщиха организаторите.

Публиката в залата и пред телевизионните екрани ще може да види имена като Любомир Амиорков, Йордан Колев, Петър Петров, Хрисимир Димитров, Пламен Христов, Илиан Йорданов, Даниел Димитров, Мариан Костадинов, Пеньо Нацкин и други. Местните легенди, водени от Стефан Радушев, също ще бъдат в състава.

Феновете ще имат възможността да се насладят и на своите любимци, играли за „жълтия“ тим в годините 1998/1999 и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за купата на България. След 20 години те отново се събират, за да демонстрират уменията си с оранжевата топка в мини двубой с настоящите звезди на шампионата. За първа година в звездния мач влиза нова топка на марката „MIKASA”.

16-ото издание на „Престиж Maча на звездите“ е организирано от „СпортЛаб“ ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен. В неделя (21 април) феновете ще могат да се насладят на над 5-часово шоу. То започва от 16,30 часа с Мач на звездите от лигата на непрофесионалистите. В 18,45 ще започне церемония „100 години баскетбол“, В 19,00 часа ще бъде даден начален сигнал на „Престиж Мача на звездите“ от НБЛ. Срещата ще бъде прекъсвана за конкурсите „Тройки“, „Умения“, „Забивки“, игри с публиката.

Билети за баскетболното шоу в неделя, 21 април, в зала „Арена Шумен“ все още има. Те са на цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени от  центрове на „EasyPay“ или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101. Билети ще се продават и в събота и неделя (20 и 21 април) на място, но те ще бъдат вече на цена от 12 лв.

 

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име