Два големи пожара през последното денонощие изпепелиха къщи в Нови пазар и преславското село Драгоево, съобщиха от ОДМВР – Шумен.

В 22.04 ч. на 15 април е прието съобщение за пожар на ул. “Цар Асен“ в Нови пазар. Към адреса е бил насочен противопожарен екип, който е заварил обхваната в пламъци къщата на 48-годишен мъж. В непосредствена близост горяла и покривна конструкция на друга постройка от около 20 квадрата.  При пожара са изпепелени общо 80 кв. метра от разгърнатата площ на сградата, както и мебели от къщата.  Два екипа на ОДМВР са гасили огъня, който е бил потушен с 10 тона вода.  Причините са в процес на установяване, информират от полицията.

В 4 ч. на 16 април в оперативната дежурна част е приет сигнал за друг голям пожар в къща в село Драгоево.  Към ул. “Крайречна“ е бил насочен противопожарен екип от районната служба във Велики Преслав.  След пристигане на място огнеборците заварили покривът на къщата в пламъци и повикали на помощ в гасенето втори екип от шуменската пожарна.

Предполагаема причина за възникване на пожара в имота на 40-годишния Ц. Т. е късо съединение в електрическата инсталация. Пламъците са унищожили 140 кв. метра покривна конструкция, мебели, техника, домашно имущество, 2 тона фураж, зайци. Огънят е потушен с 22 тона вода, като пожарникарите са спасили три съседни сгради.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име