Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд непълнолетен за убийство на 40-годишна жена, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от АП.  Подсъдим е непълнолетният Исмаил И.

Тежкото престъпление е от 8 юни 2018 г.  На тази дата компания от десетина души, сред които подсъдимият Исмаил, неговата майка и брат му, се черпели с ракия в двора на свидетеля Любен около 20,30 ч.  На домакина гостувала и 40-годишната Емине Р. По някое жената се натъжила и разплакала, тъй като наскоро починал баща й.  Тогава домакинът седнал до нея и без да тя усети, измъкнал портмонето от джоба й.  В него имало 25 лева. Любен ги взел, после върнал портфейла на Емине в якето й.  Взел обаче мобилния й телефон и го скрил в дома си.  Дал 20 лева от парите на брата на подсъдимия и го пратил да купи цигари и бира от селския магазин.

По-късно домакинът Любен накарал Емине да си тръгва, като я избутал на улицата. След като жената установила, че й липсва телефонът, се развикала, но Любен не я пуснал обратно и заключил вратата.  Около 23 ч. Емине се върнала до къщата на Любен, започнала да крещи да й бъде върнат телефона.  Подсъдимият Исмаил, който бил буден по това време и видял през прозореца Емине, излязъл на улицата и започнал да бие 40-годишната жена с ритници и юмруци по главата и тялото. Тя паднала пред къщата на №15, където случайно я видял мъж от селото около 3 ч. след полунощ. Той подал сигнал за намираща се в безпомощно състояние жена на тел. 112. Емине била откарана в болницата в Шумен, където починала от тежка черепно-мозъчна травма на 26 юни 2018 г.

Исмаил, който е глухоням по рождение, обяснил със знаци на майка си, че е набил Емине.  Същия ден Любен се срещнал с подсъдимия Исмаил, който също с жестове му обяснил, че е набил Емине.  Любен обаче вече бил заснел побоя и пуснал записа в профила на племенника си във фейсбук.

Непълнолетният Исмаил бил задържан и е в ареста и до момента. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 5 до 12 години затвор заради предвидените в особената част на Наказателния кодекс наказания за непълнолетни.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име