Ученически конкурс за есе на тема „Индустрията в моя регион“ организират за трети пореден път Община Шумен, Химикотехнологичният и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия. Инициативата е под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов и се провежда с финансовата подкрепа на „Алкомет“ АД.

Надпреварата цели да предизвика интереса на младите хора към професията на металурга.

В конкурса могат да участват ученици от всички училища в Шумен и региона. Той се провежда в две възрастови групи – от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас.  Участниците от първата категория ще пишат есе на тема по избор – „Индустрията в моя град“ или „Металите – материалите на бъдещето“.

Учениците от втората възрастова група също имат възможност за избор и могат да работят по темите – „Металите – технология и приложение“ или „Инженерът – творец на бъдещето“. За най-малките ученици – от 1 до 4 клас ще се проведе съпътстващ конкурс за рисунка „Индустрията в моя регион“.

Подробна информация за конкурса може да се намери на сайта на ХТМУ – uctm.edu,  в секция „новини“ и сайта на Българската асоциация на металургичната индустрия – https://bami.bg/ – секция „Актуално“.

Крайният срок за изпращане на творбите е 15 май на имейл – konkurs@uctm.edu. Предвидени са предметни награди, които ще бъдат връчени на 1 юни – Деня на детето.

Коментари

коментар

Loading...

1 Коментар

  1. Ще напишат есетата и ще избягат в чужбина. Никой не иска да живее в скапания Шумен. Безработицата паднала. Ами като останаха само пенсионери и неграмотни, кой ще отиде на борсата, г-н кмете? Стига си заблуждавал хората.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име