Кандидатите за евродепутати от листата на Демократична България адвокат Емил Георгиев, Стефан Тафров, Албена Симеонова и Стоян Михалев /отляво надясно/ на пресконференция в Шумен заедно с ген. Атанасов /в средата/

Ще работим за повече Европа в България, за изчистване на имиджа на страната ни, която сега е определяна като корумпирана държава и за нов начин на разпределение на европейските средства.  Така обобщиха своите основни цели кандидатите за евродепутати от листата на Демократична България Стефан Тафров, Албена Симеонова, Емил Георгиев и Стоян Михалев. Днес те бяха на посещение в Шумен заедно с ген. Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България и лидер на ДСБ.

Основната кауза на Демократична България на предстоящите избори е чрез работата на своите представители в Европарламента да промени представата за България като за корумпирана държава и да върне доверието в нашата страна, заяви на пресконференция ген. Атанасов.  В тази връзка той напомни как миналата година, докато властта се хвалеше с председателството на ЕС, водещи западни медии написаха „В България корупцията прави силата“. Корупцията е визитната картичка на България и това трябва да се промени, посочи ген. Атанасов. Той допълни, че страната ни трябва да се пребори и с тежки вътрешни дефицити в сферата на правосъдието и сигурността, заради които вече 12 години не ни приемат в Шенген.

Ген. Атанасов представи кандидатите на Демократична България и изтъкна, че те са високообразовани хора, които владеят няколко чужди езика, за тях властта не е самоцел, а начин да променят имиджа на страната.

Дипломатът Стефан Тафров, втори в листата, посочи като своя основна задача да работи за възстановяване на доверието към България. Нашите европейски партньори трябва да вярват, че България може да си изпълнява функциите и да охранява европейските граници, подчерта Тафров. Дипломатът коментира, че сега европейските страни съвсем основателно изпитват недоверие към българските власти, защото държавата е проядена от корупция, а нашите служби са пробити от чужди влияния. Ние от Демократична България ще бъдем посланици на надеждата към нашите европейски партньори, че в България има истински европейци, които могат да изграждат Европейския съюз, заяви Тафров. Той подчерта, че друга важна цел на Демократична България е да се промени начинът, по който се използват европейските пари. Навсякъде хората казват, че парите от Европа не стигат до малкия бизнес, че трябва да си близък до ГЕРБ, за да получиш финансиране, каза Тафров и беше категоричен: Това не може да продължава така!. Третата важна цел на десните е възстановяването на свободата на медиите. Дипломатът, който е завършил журналистика, свърза незавидното 111-то място на българските медии с използването на европейските пари за близки до властата медии и за медиите на Пеевски.

Албена Симеонова, представител на Зелените, трета в листата на Демократична България, посочи като своя цел промяната на корупционните практики при разпределянето на средствата за селските райони и по ОП „Околна среда“.  Симеонова, която се занимава с биологично земеделие, припомни, че сега 80 % от европейските средства отиват само при 3 процента от фермерите. Искаме Европа да наложи контрол над България, така че парите да отиват в българските села и в малките фирми, каза Симеонова.

Адвокат Емил Георгиев, десети в листата, кандидат от гражданската квота, изтъкна като своя задача решаването на тежкия проблем с доходите. Доходите в България няма да се повишат, като се наливат едни пари, а само когато се създадат по-добри условия за бизнеса и като се ограничат регулациите и административните тежести, подчерта Георгиев.  Той коментира, че българският бизнес сериозно изостава и в сферата на иновациите, затова не може да бъде високопроизводителен. Докато в българското патентно ведомство годишно се регистрират около 600 заявки, в Австрия те са 9000, даде пример адвокат Георгиев и подчерта, че българските производства трябва да станат много по-иновативни.

Стоян Михалев, който е последен в листата, поиска повече Европа в България. Сега пълзящата феодализация в страната задушава малкия и средния бизнес, твърде малко Европа виждаме в България, затова повечето от моите съученици избраха да живеят в други държави, коментира Михалев. Той предупреди, че раздаването на европейските пари за къщи за гости и лични собствености насажда евроскептицизъм сред хората и води до опасната идея за Европа на отечествата, която ще бъде Европа на няколко скорости и ще ни отреди място на периферия. Затова са важни кандидатите с проевропейски профил, каквито са хората в нашата листа, заяви Михалев.

Симпатизанти на Демократична България очакват срещата със своите кандидати

След европейските избори, Демократична България ще започне да работи за промяна и вътре в страната, каза ген. Атанас Атанасов и допълни, че е крайно време това управление да си отиде, защото то е вредно за България. Генералът припомни многобройните скандали покрай властта, които хората вече започнаха да забравят. „Сега на Борисов започнаха да му извайват образа на единствения борец с корупцията, защото той,виждате ли, не заел какво правят неговите хора. Но този човек е достатъчно информиран за всичко, което се случва в ъндърграунда и ако сега се прави на учуден, явно ни взема за големи балъци“, коментира ген Атанасов.

Той призова хората да не се поддават на старата опорка, че трябва да гласуват за ГЕРБ, за да не дойдат комунистите. Не трябва да се прави избор между старите и новите комунисти, има и трети път и това е Демократична България, посочи ген Атанасов и изрази надежда, че десните ще бъдат фактор и на европейските, и на местните, и на парламентарните избори, за да променят нещата.

Демократична България очаква да спечели две места в Европейския парламент. Ние насърчаваме преференциите, така че всеки може да намери за кого да гласува от тези високо образовани кандидати, обобщи ген. Атанасов и призова шуменци да подкрепят демократичната общност на изборите с бюлетина номер 13.

Кандидатите на Демократична България и представители на десните партии се разходиха в центъра на Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име