Десислава Танева

Десислава Танева отново става земеделски министър, след като досегашният Румен Порожанов подаде днес оставка. В съобщение до медиите Порожанов посочва като мотиви, че „не желае атаката срещу него да влияе върху правителството“.

Под „атака“ се имат предвид поредица разследвания за злоупотреби с европейски средства по Програмата за развитие на селските райони, чийто ресорен министър е именно Порожанов, коментира в тази връзка Свободна Европа и припомня, че Порожанов  е бил отговорен за случващото се и в предишното си качество на шеф на Държавен фонд „Земеделие“.

Оставката на Порожанов беше дадена, след като миналата седмица в. „Сега“ съобщи, че декларацията за имотното и финансовото му състояние, качена на сайта на КПКОНПИ, е различна от документа, който той е подал.  Премиерът Бойко Борисов обаче изтъкна като причина за отстраняването на Порожанов факта, че заместник-директорът на фонд Земеделие Иванка Багдатова-Мизова, която беше замесена в скандал около проекти за къщи за гости, все още е на работа, въпреки че е поискал уволнението ѝ. От думите на Борисов стана ясно още, че Порожанов е „пазел“ въпросната зам-шефка на ДФЗ.

Три часа след оставката на Порожанов, премиерът предложи за поста Десислава Танева от ГЕРБ, която заемаше министерското кресло и второто правителство на Борисов.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име