Абитуриенти от първо СУ "Св. Седмочисленици". Снимка Go Targo

Днес над 250 абитуриенти от Търговище дойдоха с тениски на изпращането си от училище, в знак на подкрепа на децата лишени от родителски грижи. Зрелостниците и и техните учители облякоха тениски, изрисувани от над 50 деца от Центъра за специална образователна подкрепа, Комплекса за здравно-социални услуги, Детското отделение на болницата, деца от приемни семейства, деца и родители от сдружение „Заедно за децата на Търговище“. В Попово рисуваха децата от Центъра за настаняване от семеен тип.

Благотворителната кампания „Облечи усмивка и брой до дванадесет“ беш организирана от от доброволци на Българския младежки Червен кръст в Търговище и в Попово.  С дарените от средства в размер на 2478,16 лв. доброволците на БМЧК ще организират развлекателни дейности за малчуганите и ще закупят материали, които са необходими на специалистите за работата им с децата.

Изпратиха над 900 абитуриенти в Шумен

Днес беше последният учебен ден за 918 абитуриенти в Шумен. Зрелостниците бяха тържествено изпратени от учители, приятели и съученици. По традиция във всяко средно училище и гимназия беше организирана церемония по изпращането на випуск 2019, на която бяха наградени и отличниците на випуска.

В Шуменска област тази година зъвършват средно образование общо 1230 ученици.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име