49 студенти от 13 университета ще участват в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Организатори са Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“, Студентският съвет и община Шумен. Куратор на конкурса е доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“, съобщиха от вуза.

Конкурсът ще бъде открит за 42-и път на 17 май в 13 ч. пред Ректората. След официалната част участниците ще четат лично свои произведения пред публиката. Журито тази година е в състав: доц. Пламен Дойнов, Петър Чухов и Антоний Димов.

В 18 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ Пламен Дойнов и Петър Чухов ще представят свои нови книги.

На 18 май от 9 ч. в природен парк „Шуменско плато“ ще се проведе поетическият пленер писане от натура „Над облаците и под земята“. В 14.30 ч. е стартът на 39-ия поетически дуел с модератор Петър Чухов, участници в него са Надежда Романова и Пламена Николова.

В 17 ч. в зала 309 на Ректората Васил Видински ще представи дебютната книга „Годината с тринайсет прозореца“ на Лилия Трифонова – носител на голямата награда в миналогодишното издание на конкурса.

На 19 май от 10 ч. членовете на журито и студентите ще дискутират в Културния радиосалон – Студио 3 на Радио Шумен, а от 11.30 ч. пред паметника на Иван Пейчев ще бъдат връчени наградите. Те са в три раздела – поезия, белетристика и критика. Голямата награда – издаване на книга на автор-студент, се осигурява от Община Шумен и тази година е в размер на 1000 лева. Ще бъде посочен и фаворитът на публиката.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име