46 са незаетите места за първокласници в Шумен, след като изтече срокът за подаване на документи за записване в градските училища.  За обявените общо 682 места са кандидатствали 636 деца, съобщи началникът на отдел „Образование“ в община Шумен Даниела Савчева.  Според нея обаче до началото на учебната година местата ще се заемат и няма да се стигне до съкращаване на паралелки.

В четири училища броят на кандидатите надхвърля обявените места за първокласници. Най-желани са второ основно училище „Петър Берон“, трето основно училище „Димитър Благоев“, началното училище „Княз Борис“ и СУ „Сава Доброплодни“.  Няма да има незаписани деца, които са посочили като първо желание училището в своя район, подчерта Савчева.

Най-малко кандидати на този етап са избрали СУ „Трайко Симеонов“ и шесто основно училище „Еньо Марковски“.

Утре в 17 ч. ще бъде обявено първото класиране за прием в първи клас, а записването на децата е от 6 до 10 юни.   На 12 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.  След него свободните места ще се попълват на място във всяко училище до началото на новата учебна година.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име