Област Шумен, заедно с Монтана и Сливен, са на последните три места в националното външно оценяване за четвърти клас по три от четирите изпитни предмета.  Трите региона имат най-слаби резултати по математика, човекът и обществото и човекът и природата.   По български език и литература най-зле са се представили четвъртокласниците в Монтана, Силистра и Сливен.

Като цяло тазгодишните ученици са показали по-добри резултати на теста по БЕЛ в сравнение с явилите се миналата година, но имат по-ниски оценки по останалите три предмета, показват резултатите на МОН, цитирани от национални агенции.

По български език и литература средният резултат е 77,69% – с 5 % по-висок от 2018 г.

По човекът и природата средният резултат е 77,8 % – с 4,44% по-малко от 2018 г.

По човекът и обществото средният резултат е най-висок от всички тестове – 81,28 %, но пак има спад с 1,53% в сравнение с миналата година.

Най-нисък е средният резултат по математика – 75,25,%, което е 1,69 % по-малко от миналата година.

По общ среден резултат от четирите предмета за поредна година с най-високи оценки са четвъртокласниците от Смолян, София-град и Варна.  Като цяло за страната резултатите са съизмерими с тези от предходните години, коментират от МОН.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Увеличиха заплатите на учителите, но интелектът на родителите е на критичната точка! Не ходят на родителски срещи. Не се интересуват от грамотността и оценките нито ромите, нито турците, нито българите. Само манифестации на самочувствие. Повсеместна чалга. С малки изключения на амбициозните родители! В Делиормана е надписване на оценки и отчитане на проекти. Пълна манипулация на образованието…

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име