На снимката, направена при представянето на романа "Последният рокендрол", отдясно наляво: Десислава Нанева, Веселин Касчиев, Наско Нанев и Тодор Андонов. Снимка Фейсбук

Във връзка с годишнината от смъртта на писателя и журналиста Петър Нанев в народно читалище „Напредък“ в Шумен бе представен романът му „Последният рокендрол“. Събитието, на което присъстваха дъщерята Десислава и брата на писателя Наско Нанев, негови близки и приятели, беше открито от Розалина Стефанова – секретар на читалище „Напредък“. Откъси от книгата прочете Красимира Жикова, а писателят Веселин Касчиев отбеляза в критичния си анализ на романа „Последният рокендрол“ неговите сюжетни достойнства, сред които се открояват личните впечатления, преплетени с документални и фантастични представи на автора от зората на рокендрола през 60-те години на миналия век.

Впечатленията си от романа сподели и Онник Хенесян – секретар на народно читалище „Уилям Сароян 2016“. Емоционални спомени за своя брат разказа пред присъстващите Наско Нанев. Той отбеляза, че в романа са представени спомени от младежките години на брат му и случки с някои хора, с които се е познавал, както и това, което е вълнувало младите хора в тези далечни времена, когато още не е имало компютри, касетофони, флашки и дискове и когато хората са слушали музика на радиопарати, вдъхновявали се от популярната музика на 60-те години и са искали да сформират оркестри. В сюжета отчасти са описани и съдбите на някои личности като Стефан Барона, Димитър Бояджиев, който е продължил да се занимава с музика, писал е песни и от години живее в Германия, също и на фокусника Астор и др.

Тодор Андонов – издател на книгата „Последният рокендрол“ и шеф на издателска къща „Антос“, отбеляза, че Петър Нанев е автор още и на повестите „Житие на окования огън“ и „Съкровището на делфина“ и напомни, че  на Седмия национален конкурс за романи, организиран от фондация „Развитие“, са били представени 49 ръкописа, като романът „Последният рокенрол“ е бил сред 5-те номинирани за голямата награда на конкурса.

 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име