Ремонтите в Търговище продължават през цялата година.

Продължават ремонтите на тротоари, включени в капиталовата програма на Община Търговище за 2019 г., съобщиха от администрацията.

В момента общинското предприятие „Флора“ обновява настилката на източния тротоар на ул. „П. Р. Славейков“.  Ще бъде ремонтиран участъкът от кръстовището с ул. „Палаузов“ до сградата на Централната поща.  Екип на предприятието премахва старите бетонови плочи и на тяхно място поставя нови павета.

Общинското предприятие „Флора“ работи и по обновяването на настилката пред паметника на Никола Симов – Куруто.  Там ще бъде рехабилитирана цялата площ от кръстовището на ул. „Трети март“ с ул. „Г. С. Раковски“ до светофарната уредба на бул. „Митрополит Андрей“.

Екипи на общинското предприятие БКС пък извършват ремонт на настилките на централната улица „Васил Левски“ – от площад „Свобода“ до площад „Независимост“. В този участък на мястото на изпочупените и липсващи плочи и павета се поставят нови.

Пред приключване е ремонтът на тротоарите на ул. „Стефан Куцаров“. Дейностите на ул. „Ал. Стамболийски“ пък вече завършиха.

Средствата, заложени в капиталовата програма на Община Търговище за ремонт на тротоари през 2019 г., са в размер на 192 000 лв.  През тази година е предвидено и обновяване на настилките на южния тротоар на ул. „Паисий“ и на ул. „Христо Ботев“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име