Криминалисти от областната дирекция в Шумен разкриха кражба на лек автомобил за броени часове, съобщиха от ОДМВР.  На 15 юни в 10 ч. мъж от Шумен подал сигнал, че му е откраднат лекият автомобил БМВ 320 Д, който бил паркиран на ул. „Македония“ в града. Автомобилът бил обявен за издирване.

Час по-късно на същата улица бил засечен 35-годишният Д. М., криминално проявен, съден за кражби на автомобили, който бил зад волана на Пежо с шуменска регистрация. При извършената проверка било установено, че мъжът управлява под въздействие на наркотични вещества. Пробата от техническото средство отчела наличие на кокаин. Освен това водачът бил с отнета книжка след влязла в сила заповед за принудителна административна мярка.

В същото време криминалисти от областната дирекция извършили претърсване в гараж в частен имот в село Салманово, където намерили частично разглобен откраднатият по-рано автомобил БМВ.  Изяснено било, че Д. М. е автор на извършеното противозаконно отнемане. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Изяснява се съпричастността му към други кражби.

Случаят е докладван на прокурор от РП- Шумен. Действията по разследването продължават под ръководството на районната прокуратура. Задържаният Д. М. е криминално проявен, съден е за кражби на МПС, увреждане и повреждане на чуждо имущество, поискани пари за противозаконно отнет автомобил, управление на МПС с отнето свидетелство и други. С постановление на прокурор Д. М. е задържан за срок до 72 часа.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име