Шуменска област е на дъното и при националното външно оценяване на седмокласниците, при това и по двата изпитни предмета – математика и български език и литература. Това става ясно от обобщените данни на МОН, които бяха обявени днес.

С най-високи резултати по двата изпитни предмета са София, Смолян, Перник и Варна, сочат данните на МОН, цитирани от в. Сега. Най-ниски оценки по литература има в Ямбол, Сливен и Шумен, а по математика – във Видин, Шумен и Монтана.  Шуменски регион е единственият, който е успял да се „класира“ на дъното и по двата предмета.

Средният резултат от изпита по математика след седми клас е 33.62 точки, което се равнява на около 3.60 по шестобалната система. По български език и литература средната оценка е 53.06 точки, или оценка от 4.30.

Въпреки ниската оценка по математика, тук има значително повече пълни шестици в сравнение с миналата година – 141 срещу 68 през 2018 г.  По БЕЛ шестиците са 16.

Припомняме, че Шуменска област беше на дъното и при резултатите на четвъртокласниците.

До този момент никой от Регионалното управление на образованието не е коментирал пред медии убийствените резултати. Народният представител Иван Иванов поиска оставката на началничката на РУО още след оповестяване на резултатите на четвъртокласниците, но дори това не предизвика никаква реакция от просветния инспекторат.

Коментари

коментар

2 КОМЕНТАРИ

  1. Значи излиза ,че най-простите хора в България живеят в Шумен.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име