Георги Георгиев

В Нови пазар снощи се проведе конференция на общинската организация на БСП, съобщиха от левицата. На форума присъстваха народният представител Иван Иванов, председателят на областната организация на БСП Николай Николов, Вяра Емилова – представител на Националния съвет и на предизборния щаб на левицата.

Д-р Красимира Бунова, председател на общинската организация на БСП, направи анализ на резултатите на евроизборите в община Нови пазар. Според отчетения вот, на първо място е ДПС, на второ – БСП, на трето място е ГЕРБ.  Гласовете за БСП са със 7 процента повече в сравнение с тези за ГЕРБ.

Делегатите на конференцията направиха четири предложения за кмет на община Нови пазар за местните избори на 27 октомври.  Ивайло Петров – настоящ съветник и кандидат за общински кмет на БСП през 2015 г.,  си направи отвод.  Д-р Красимира Бунова благодари за доверието на социалистите, но също си направи отвод. За Георги Георгиев гласуваха 58 делегати. Васил Тонев, бивш кмет на общината /2007-2011 г./, събра 23 гласа.

Георги Сашев Георгиев е на 31 години, семеен, със син на две години.  Сега е председател на групата съветници на БСП в местния парламент. Лидер е на младежката организация на партията в общината. Завършил е търговската гимназия във Варна, а след това специалността мениджмънт в международния факултет на Шефилдския университет в Солун, Гърция. Там завършва магистърската програма със специалност „Маркетинг, реклама и PR“. Има магистърска степен от Аграрния факултет в Пловдив със специалност „Растителна защита“. От 2010 г. работи в сферата на земеделието и търговията, управител е на търговска фирма.

Георги Георгиев е член на БСП от 2013 г.  Беше кандидат за народен представител на БСП през 2014 г.  На парламентарните избори през 2017 г. той беше втори в листата на БСП за Шуменска област и събра най-голям преференциален вот от всички кандидати, но малко не му стигна да стане депутат.

Валентина МИНЧЕВА

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име