Огънят е унищожил почти всичко в склада на стоковата борса, където снощи избухна пожар. По чудо съседният магазин за дрехи е останал незасегнат и днес отново работи. Снимки Страхил Стефанов

Полицията разследва различни версии за пожара на стоковата борса в Шумен, съобщиха от ОДМВР.  Една от вероятните причини е неизправност в електрическата инсталация или в някой от електроуредите в магазина за домашни потреби на ул. „Калиакра“, откъдето тръгна пожарът. Възможно е огънят да е предизвикан по непредпазливост от някой от клошарите, които обикалят в района, казват търговци от борсата. Не е изключена и версията за умишлен палеж.

Както вече съобщихме, пожарът избухна снощи около 21 ч. в обект за домашни потреби, електроуреди, бои, играчки и сувенири на стоковата борса на Автогарата. Огънят унищожи покривна конструкция с площ около 500 квадратни метра, както и цялата стока в магазина. На място бяха изпратени 6 екипа на РСПБЗН Шумен и по един екип на РСПБЗН – Велики Преслав и РСПБЗН – Нови пазар. След намесата на огнеборците пожарът беше потушен с 90 тона вода.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име