Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ представи достойно България на европейското студентско първенство по баскетбол 3х3 и се класира на 10 място от 25 отбора, сред които най-големите университети на Стария континент. В последния си мач от турнира ШУ се изправи в директен сблъсък за 9 място, но загуби от Университета на Виена (Австрия) със 17:22. Мачът бе изключително равностоен и шуменци показаха отлична стрелба, но фактът че българският университет игра без смяна в последните си 6 мача даде резултат и по-свежите австрийски баскетболисти се наложиха в самия край на срещата.

На това европейско ШУ бе воден треньора Янко Янков, а съставът на отбора бе Андрей Иванов, Димитър Янчев, Николай Златков и Теодор Димитров. И четиримата са носели екипа на БК „Шумен“ в даден етап от баскетболната си кариера.

Шампион на тазгодишния европейски шампионат стана Университетът Витаутас Магнус (Литва), който победи на финала Политехнически университет на Порто (Португалия) с 21:9. Бронзовите медали останаха за Университетът на Малага, който се наложи над Университетът на Загреб в мач за 3/4 място с 13:10, съобщават от БК „Шумен“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име