Бойко Борисов даде старт на новия участък от магистрала Хемус преди година. Снимки пресцентър МС

Днес в 10.00 ч. премиерът Бойко Борисов ще посети археологически разкопки, които екип от БАН извършва на новостроящата се автомагистрала Хемус близо до шуменското село Градище, съобщиха от областна управа.

В района се изгражда нова отсечка от магистралата, от с. Буховци до пътен възел Белокопитово, с обща дължина 16,32 километра.  Стойността на проектирането и строителството е 119,8 млн. лв. без ДДС.  Отсечката ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети, съобщиха от регионалното министерство. Предвидено е изграждането на пътен възел „Буховци“ при пресичането на магистралата с пътя Буховци – Макариополско, както и пътни връзки с пътен възел Белокопитово и с пътя Търговище – Варна. В рамките на проекта ще бъдат изградени също 7 виадукта, 10 селскостопански подлеза и мост над р. Пакоша.

Строителството на автомагистралата между п.в. Белокопитово и Буховци трябва да завърши през 2021 г.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Десет години откриват този пътен възел. Не ги ли е срам? О втремето на Станишев. Поне да си извади Бойко ръцете от джобовете и да не пощипва децата, че вече отврати целия народ с шопските си нрави.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име