Рекордьорът сред нарушителите ще отнесе 600 лв. глоба и отнемане на книжката за 3 месеца

2 178 са установените нарушения на скоростта по време на едноседмичната полицейска операция по линия на ТИСПОЛ,  която се проведе на територията на област Шумен, съобщиха от ОДМВР.  Целта на засиления контрол на скоростните режими беше да се засили вниманието на водачите към една от най-честите предпоставки за инциденти на пътя – несъобразената или превишена скорост на движение.

90 са установените нарушения през нощта, останалите са в светлата част на денонощието. При обработените до момента клипове от камерите прави впечатление, че масовото превишение на скоростта е с до 30 км/час над максимално позволената.  459 от нарушенията са установени на територията на РУ – Нови пазар.

Най-много са засечените нарушители на 14 август – 134.  В началото на полицейската операция на 12 август са установени 11 нарушения. В неделния ден и в края на акцията водачите са шофирали по-отговорно и дисциплинирано и са установени 14 нарушения.  На 15 август в 14.26 ч. е засечен водач на лек автомобил Мазда с великотърновска регистрация, който при ограничение на скоростта от 50 км/час преминал по ул. „Пирин“ в Нови пазар с 115 км/час.  На водача ще бъде съставен акт за установено административно нарушение, като по закон ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 3 месеца и ще му бъде наложена парична глоба в размер на 600 лева.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име