47-годишен криминално проявен жител на село Белокопитово е задържан снощи след получен сигнал, че заплашва с хладно оръжие хора в района на автогарата, съобщиха от областната дирекция на МВР в Шумен.  По време на задържането му, мъжът е оказал яростна съпротива и е нанесъл удари с крак в областта на корема и ребрата на полицейски служител.

Около 22.30 ч. в дежурната част на полицията е приет сигнал, че на автогарата в Шумен мъж държи демонстративно нож в ръката си и отправя закани към непознати. На място бил пратен полицейски екип, но извършителят не бил установен. Дадено било описание на мъжа и е направен обход в района. На една от пейките на входа на Градската градина бил забелязан човек със същото описание. Извършена му била проверка, по време на която от джоба на връхна дреха бил иззет нож.

Мъжът отказал да даде документ са самоличност и започнал да отправя обиди към полицейските служители. Оказал яростна съпротива по време на задържането, като нанесъл удар по коляното на единия полицай. Ритнал с крак другия в областта на корема и ребрата, правил опит да ги хапе.  Изяснена била самоличността му – криминално проявен и осъждан многократно за грабежи, кражби, побой, проникване в чужди имоти през нощта, хулигански прояви, някои придружени със съпротива срещу орган на властта.  47-годишният В. В. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Шумен за извършено престъпление по чл. 325 ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК.  Образувано е досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име