Спектакълът се радва на голям успех
За първи път в Шумен – опера в цирка! На 26 септември шуменци могат да гледат „Палячи“ – уникална продукция на Държавната опера в Стара Загора съвместно с Академичен цирк „Балкански“.
„Палячи“ се превърна в едно от най-ярките събития в оперна България.  Иновативен спектакъл и същевременно напълно в оперната традиция, смел и провокативен, без да излиза от рамките на добрия вкус, това е едно необичайно и същевременно
абсолютно обосновано и логично съжителство на двете велики изкуства –
операта и цирка.  Спектакълът се радва на небивал успех и беше представен през изминалия сезон в Стара Загора, където беше неговата премиера, както и във Варна, Пловдив, София и Несебър.
Изборът на заглавието е без колебание – операта „Палячи“ на Леонкавало е единствената опера със сюжет по действителен случай  и разказващ за живота и личната драма на артиста.  В постановката пътуващата трупа е циркова и действието се развива сред естествения декор на цирк „Балкански“.  Зрителите могат да очакват една необикновена и силно въздействаща класическа постановка с участието на звездни солисти, хора и оркестъра на Държавна опера – Стара Загора.  Под купола ще бъде представена и атрактивна програма в изпълнение на артисти от цирк „Балкански“.  Номерата са прецизно подбрани от творческия екип, за да се впишат логично в музикалната драматургия и да подсилят колорита на реалистичната артистична атмосфера. Изключително вълнуващо и въздействащо е лазерното шоу на Цирк „Балкански“ на фона на музиката на интермецото.
Представлението ще бъде от 19 ч. на цирковата площадка до градския стадион. Билетите са с цени 12, 15 и 20 лв., ложи – 25 лв.  Резервации могат да се правят на тел. 0893 77 5383.  Продажбата започва от 2 септември на касата на НЧ „Добри Войников” всеки работен ден от 15 ч. до 17.30 ч.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име