Петър Минчев и инж. Венелин Пенчев представят пред журналисти новата производствена линия

„Фикосота“ ООД пуска в завода си в Шумен нова производствена линия за течни препарати на стойност 2,5 милиона евро, която е с двойно по-голям капацитет от досегашните инсталации. Това съобщи пред журналисти административният директор на дружеството Петър Минчев, който представи подробности за новите мощности.

Линията за бутилиране и опаковане на течни миещи препарати е въведена в експлоатация по проект за енергийно ефективно производство, реализиран по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.  Проектът е на стойност 4,983 милиона лева, от които 2,4 милиона лева са безвъзмездно европейско финансиране.  Новата високоефективна инсталация за течни препарати е най-значимата част от проекта, който включва и въвеждане на система за използване на отпадната топлина.

Новата линия за течни препарати

Линията е от няколко модула и напълно автоматизирано осигурява процесите от подреждането на празните флакони, през пълненето и затварянето на бутилките до тяхната палетизация, каза ръководителят на проекта инж. Венелин Пенчев. Той посочи, че новите мощности гарантират значително по-високо качество на продукцията, тъй като и подреждането, и пълненето на флаконите се прави с голяма точност и чрез проверка на теглото на бутилките.

На новата линия ще се бутилират и опаковат перилни препарати, миещи препарати за съдове и омекотители.  Смяната на различните опаковки става много бързо, в рамките на половин час, което допълнително повишава ефективността на инсталацията. Новите мощности са с капацитет 8000 продукта в час, което е около два пъти – два пъти и половина повече от досегашните линии, каза Петър Минчев в отговор на журналистически въпроси.

„Фикосота“ ООД има около 800 работници и служители в Шумен.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. А ще станат ли миещите препарати по-евтини, а работната среда по-безвредна за персонала? Отровиха се работниците от миризчми. Поне им вдигнете заплатите. Работят като хамали

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име