ПМГ "Н. Попович"

От 21 до 23 септември за трета поредна година Шумен ще бъде домакин на Националното ученическо състезание по дебати. Откриването e на 21 септември, събота, от 17.30 ч. пред Младежката сфера в парка до Безистена. През следващите два дни състезанието ще се проведе в математическата гимназия „Нанчо Попович” и в Младежкия дом.

В надпреварата ще вземат участие над 80 ученици от цялата страна – Шумен, София, Пазарджик, Варна, Русе, Пловдив, Стара Загора и Бургас.  Те ще бъдат разделени на отбори по трима души и ще премерят знания в състезателния формат „световни училища“.  Участниците ще дебатират по различни теми в четири кръга, полуфинал и финал.

Някои от темите за дебатите бяха предварително обявени, за да могат учениците да се подготвят. Те са свързани с отношенията между Китай и Хонг Конг, военните конфликти в Сирия, Йемен, Нигерия и Судан, както и приоритизиране на финансовата стабилност пред увеличаването на публичните поръчки и разходи по време на икономическа криза. Останалите теми ще бъдат обявени непосредствено преди отделните кръгове, като състезателите ще имат време от половин час, за да се подготвят.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име