Хасан Мехмедов, кмет на с. Черенча, вече е сигурен победител в изборите

Кметът на шуменското село Черенча Хасан Мехмедов е първият сигурен победител в Местни избори 2019.  Мехмедов, който управлява селото още от 1995 г. /с малко прекъсване от 2001 до 2003 г./, вече е спечелил нов шести мандат, тъй като е единственият кандидат за поста.

Мехмедов е представител на ДПС още от първия си мандат 1995-1999 г., а преди това беше и общински съветник от движението. Магистър е по корпоративни финанси и счетоводство от Шуменския университет и продължава да живее в родното си село Черенча, което управлява повече от 20 години.

В живописното село живеят над 530 души, но през последните пет години хората страдат от жесток воден режим и решаването на този проблем ще бъде основният приоритет през следващия мандат на кмета на Черенча.  Освен проблема с водата, трябва спешно да се реши и проблема с инфраструктурата в селото, казва Хасан Мехмедов.

Той е внесъл в община Шумен проектни предложения за дейностите, които трябва да се направят в селото. Сред приоритетите са ремонт на част от улиците, които са на земна основа и трябва да се укрепят, асфалтиране на отсечката до разклона за селото, ремонт на здравната служба, подмяна на ВиК – мрежата и изграждане на канализация, ремонт на пет чешми, подмяна на дограмата в читалището, изграждане на параклис на отредено от църквата място, изграждане на ограда на мюсюлманските и християнските гробища. Най-належащите проблеми обаче са водата и улиците, подчертава Мехмедов.

„Още на старта на кампанията ДПС води в община Шумен с 1:0! Имаме един кандидат за кмет в село Черенча!“ – така водачът на листата за общински съветници на ДПС Сунай Садък съобщи в социалните мрежи за сигурния пост в шуменското село и честити на Хасан Мехмедов.  Садък прогнозира, че ДПС ще бъде първа политическа сила в общината по брой на избраните селски кметове.

Общо в 15 шуменски села ще има избор на кметове – Вехтово, Градище, Дибич, Друмево, Ивански, Илия Блъсков, Коньовец, Мадара, Мараш, Новосел, Салманово, Средня, Струйно, Царев брод и Черенча.

Най-много кандидати за кметове на населените места е регистрирала партия ГЕРБ – 14 претенденти за селата Вехтово, Градище, Дибич, Друмево, Ивански, Илия Блъсково, Коньовец, Мадара, Мараш, Новосел, Салманово, Средня, Струйно и Царев брод.

ДПС са регистрирали 10 кандидати за селата Ивански, Друмево, Градище, Коньовец, Вехтово, Новосел, Средня, Черенча, Царев брод и Струйно.

Коалиция „БСП за България“ има 6 кандидати в Мараш, Вехтово, Мадара, Струйно, Царев брод и Салманово.

ПП „Воля“ е регистрирала кандидати в Ивански, Мадара и Салманово.

Коалиция БЗНС/ДОСТ има кандидати в Градище, Дибич и в Илия Блъсково.

Коалиция АБВ/СДП е регистрирала кандидати в Дибич и Мадара.

Демократична България има кандидат в Мадара, коалиция ДБГ е с кандидат в Салманово, а движение „Българска пролет“ има кандидат в Дибич.

Един независим кандидат е регистриран в Ивански.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име