Ремонтът на ул. Родопи подмина рисков участък с дупки, за който хората отдавна настояват да се асфалтира

Възмутени жители на шуменския квартал Тракия ни изпратиха снимки, за да докажат как общината пренебрегва техните искания. Става въпрос за прясно асфалтираната в петък улица „Родопи“.  Хората казват, че цял мандат са настоявали да се ремонтира уличното платно, паркингите и тротоарите, но администрацията не обърнала внимание на сигналите им.

През юни тази година 110 жители на квартала пишат молба до кметството и общинския съвет, и за илюстрация прибавят цветни снимки от района, където ежедневно минават стотици деца, ученици, родители. Настояват да бъде асфалтирана отсечката от източната страна на детската ясла и читалище „Боян Пенев“ пред жилищните входове 1 и 2 на ул. „Родопи“ 22.  Трафикът на хора и автомобили в този участък е голям, шофьорите си трошат колите, а хората – краката. Деца и възрастни постоянно пропадат в изровения терен пред блоковете, оплакват се живеещите в района.

Снимките, с които живеещите в района, илюстрират състоянието паркинга пред блоковете

Молбата на местните жители от юни е заведена с входящ номер до проф. Борислав Беджев, председател на общинския съвет. Както се случва и с други жалби на гражданите, цяло лято документът „втасвал“ в папките, докато дойдат изборите…

И разбира се, предизборно се излял асфалт в първия ден на кампанията. Наизлезли семействата от блоковете и онемели, като видели, че пресният асфалт е положен на уличното платно, но паркингите и подходите към блоковете останали в същите дупки.

Явно, че ремонтът на улици, паркинги и тротоари в областния град ще остане за следващия кметски мандат. Дано поне в квартал Тракия общината си свърши работата на улица „Родопи“, защото жителите на този район отдавна се чувстват пренебрегнати от досегашната строителна политика, а и още не са забравили идеята за социални жилища, за които в квартала нямаше обсъждане и обществен дебат…

Валентина МИНЧЕВА

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име