Военният факултет в Шумен, съвместно с военните формирования, могат и трябва да се превърнат в мощен център за подготовка на резервисти, тъй като гарнизон Шумен е уникален за България със своите възможности за военно обучение.  Това заяви бившият началник на Шуменския гарнизон и кандидат за кмет на Шумен от коалиция „Ние, гражданите“ о. р. полк. Митко Йоцов.

Днес полк. Йоцов присъства на демонстративни стрелби на полигон Марково, организирани от шуменския военен факултет към НВУ „В. Левски“ и военните формирования във връзка с кампанията „Стани войник“. Стрелбите бяха наблюдавани от младежи от цяла Североизточна България.  Полк. Йоцов отстоява категоричната позиция, че военният факултет по артилерия и военните формирования в Шумен трябва да бъдат запазени и развивани.

Снощи полк. Йоцов участва в церемония по повод 100-годишнината от подписването на указ, с който датата 2 октомври се обявява за Ден на спасителите на бойните знамена.  В тази връзка група граждани и военнослужещи поднесоха венец пред паметната плоча на родната къща на генерал Марин Куцаров, спасил знамето на 19-ти шуменски полк през  1918 г.

Коалиция „Ние, гражданите“ участва в изборите с бюлетина номер 27.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име