Говорителят на ОИК - Шумен Дилян Нанев обяви края на изборния ден

Приключи вторият тур на изборите в Шуменска област. В региона са гласували общо 42 805 души или отчетената избирателна активност е 36.43%.

По общини изборната активност е следната:

Община Шумен – гласували са 26 254 души – 32.40%

Община Венец – гласували са 160 души – 58.39%

Община Велики Преслав – гласували са 5 147 души – 43.34%

Община Върбица – гласували са 207 избиратели – 72.13%

Община Каолиново – гласували са 1 111 души – 55.94%

Община Каспичан – гласували са 3 454 души – 51.57%

Община Нови пазар- гласували 6 472 души – 42.14%.

Припомняме, че днес се гласуваше за кметове на четири общини – Шумен, Нови пазар, Велики Преслав и Каспичан, както и за кметове на 9 населени места: в община Шумен – с. Дибич, с. Мадара и с. Ивански; в община Велики Преслав – с. Златар; в община Каспичан – с. Златна нива и с. Марково; в община Венец – с. Буйновица; в община Върбица – с. Сушина и в община Каолиново – с. Тодор Икономово.

В спокойна обстановка завърши изборният ден, съобщиха от ОДМВР.  Към 20.30 ч. изборният процес във всички избирателни секции в региона е приключил. Няма данни за възникнали проблеми и инциденти. Създадена е необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали.

Девет са постъпилите сигнали за нарушения, свързани с избирателното право. те са докладвани са на компетентните районни прокуратури, които незабавно са предприели действия за работа по сигналите и са се произнесли в законоустановените срокове.

През днешния ден сектор  „Български документи за самоличност“ към ОДМВР- Шумен  е издадено едно  удостоверение на гражданин, които са били с  изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок за да упражнят правото си на глас,общият брой на издадените удостоверения е 18.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име