Полицаите се включиха във футболен турнир

Спортни мероприятия и демонстрации се проведоха днес в Шумен по повод празника на българската полиция 8 ноември.

В залата на СУ “Йоан Екзарх Български“ полицаи мериха сили във футболен турнир и в състезания по борба, а спецполицаи от областната дирекция демонстрираха техники за задържане и отвеждане на престъпници.  Отборът на управлението в Каолиново спечели футболния турнир, втори се класираха полицейските служители на РУ – Велики Преслав, а третото място зае отборът на РУ – Шумен.

Демонстрации по залавяне на престъпници

В надпреварата по борба първо място зае Красимир Кавунски, втори се класира Минчо Ненов, третото място остана за Милен Петков, и тримата от РУ – Шумен.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим награждава победителите

Празникът беше б уважен от проф. Соня Тончева, гл. ас. Радостина Жечева и доц. Теодора Евтимова от медицинския филиал към МУ “Проф. д-р П.Стоянов“ Варна, филиал Шумен. Студенти от четвърти курс, специалност „Медицинска сестра“ премериха кръвното налягана на участниците в спортните мероприятия, на полицейски служители и на журналисти.

В навечерието на професионалния празник директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Ялчън Расим отправи поздрав към служителите в дирекцията. „Да си полицай не е професия, а дълг. Професията ни е трудна, изисква всеотдайност, дисциплина и хуманизъм. Пожелавам на всички да отстояват принципите на професията ни, с чест да следвате професионалния си път“, каза в приветствието си директорът на областната дирекция. Той отчете спад на престъпленията с близо 9% тази година в сравнение със същия период на миналата година – с 13 на сто са намалели кражбите, а с 33% грабежите. Увеличение с 5% има при престъпленията против личността и с около 7 на сто – при наркотиците.

Със заповед на директора по случай празника с „писмена похвала“ са наградени 34 служители на ОДМВР – Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име