Жителите на шуменското село Царев брод са изключително притеснени от планираното от Енерго про спиране на тока за цели три дни на 12, 13 и 14 ноември. „Недопустимо е да стоим без ток три дни поред, и то през зимата. В селото има много производствени фирми, които ще понесат сериозни загуби, защото трябва да спрат работа, училището също е принудено да затвори, защото ще остане без отопление“, заяви кметът на Царев брод Стефан Живков, който е получил много жалби от местните жители и от бизнесмените.  Хората от селото питат защо ремонтите са оставени за ноември и защо е необходимо да се спира електрозахранването за толкова дълго време, след като на два пъти на 4 и на 7 ноември вече беше правена целодневна профилактика на съоръженията.

На сайта на Енерго про е обявено, че в периода от 12 до 14 ноември за времето от 8.30 ч. до 17 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Коньовец, западната част на с. Царев брод (ТП ТКЗС-2, ТП Сушилни, ТП Детелина, ТП Пестицид, ТП Свинеугояване, ТП Винарски двор), с. Велино, с. Живково, с. Калино, с. Иглика, с. Габрица, с. Дренци част от с. Черноглавци (ТП Фурна, ТП Вик, ТП Маш. стан), административни сгради, магазини помпени станции на В и К и базови станции на Мобилни оператори в тези райони.

Потърсихме отговор от Енерго про за основателните притеснения на хората от Царев брод.  Енергийното дружество ще се постарае да завърши ремонтите само в рамките на един ден – на 12 ноември, вместо за планираните три дни, се казва в отговорът на Енерго про до Radian.bg.

Ето какво обясниха от дружеството: „Дейностите на Електроразпределение Север АД, които водят до прекъсвания или смущения на електрозахранването в с. Царев брод през посочените дати, са във връзка с планираните профилактики на дружеството преди настъпващия зимен сезон.

Електроразпределение Север АД отчита факта, че неотложните мероприятия, част от програмата за поддържане на електроразпределителната мрежа в добро техническо състояние водят до затруднения, както в производствения бранш, така и на домакинствата, за това се стреми да ги свежда до минимум, планирайки поетапно работата в различните райони на населеното място, и да уведомява своевременно клиентите си.

На 07.11.2019 г. е профилактиката на ЕП Мътница, която налага прекъсване на ел. захранването в източната част на селото и помпените станции на ВиК в тези райони.

Профилактика, която ще засегне селото, в частност клиентите на ТП ТКЗС 2, и бизнес клиенти на трафопостове ТП Сушилни,ТП Детелина ,ТП Пестицит,ТП Свинеугояване и ТП Винарски двор, ще бъде на 12.11.2019 г., когато ще завърши цялостното обслужване на извод Велино. Всички бизнес клиенти се уведомяват на място от наши екипи за предстоящата профилактика предварително.

Профилактиката и поддръжката на съоръженията са основен задължителен ангажимент на разпределителното предприятие по нормативна уредба, чиято цел е безаварийна работа на съоръженията и качество на подаваната електрическа енергия“.

В допълнителен разговор с представители на Енерго про оттам ни увериха, че профилактиката няма да продължи три дни, както е обявено предварително.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име