Любомир Христов получи удостоверение за избора си за кмет от председателя на ОИК Василина Кънчева

Председателят на общинската избирателна комисия в Шумен Василина Кънчева връчи на Любомир Христов удостоверение за избирането му за кмет на общината.

Искам да благодаря на шуменци, които ме подкрепиха и ще оправдая тяхното доверие. Ще продължа да бъда кмет на всички шуменци, ще работя, без да се променям. Ще продължа да развивам Шумен и да благоустрояваме целия наш град, защото за мен Шумен е кауза.  Аз обичам Шумен“, каза Любомир Христов пред журналисти, след като получи удостоверението от председателя на ОИК.

В понеделник е насрочена първата сесия на новия общински съвет в Шумен, на който предстои да положат клетва новоизбраните кметове и съветници. На въпрос дали ще успее да положи клетва, след като има оспорване на изборните резултати от БСП, Христов отговори: „Това е смешна работа. Проверете как е написано в закона и кой може да обжалва, и как може да се обжалва. Това са приказки, каквито бяха по време на изборите.  За какво ще оспорват? Аз ще ви направя анализ за всяка секция и ще видите какви са резултатите“.

До този момент от БСП не е внесена жалба срещу кметските избори, съобщи председателката на ОИК, но допълни, че срокът за обжалване е до 11 ноември, включително.  По-рано от левицата обявиха на пресконференция, че ще искат ново броене на бюлетините от втория тур и касиране на изборите в Шумен заради многобройни нарушения.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име