Георги Георгиев седна на кметския стол на 8 ноември 2019 г. Снимка Валентина Минчева

След тържествената сесия вчера, новоизбраният кмет на община Нови пазар Георги Георгиев влезе в кабинета си и зае новото си работно място точно в „5 без 5“ /16.55 ч/. Той даде първото си интервю за нашата медия.

-Г-н Георгиев, какво е първото нещо, което ще предприемете като стопанин на града и общината в понеделник?

-Ще се запозная със самата структура на общинската администрация и нейните служители, а след това ще предприема мерки за чистотата в града. С приемането на общинския бюджет ще направим промяната в структурата на администрацията.

-Зимата ще Ви изненада ли? Знаете ли кои са фирмите за почистване на снега?

-Не съм запознат на сто процента със ситуацията, но в понеделник това ще бъде основен акцент в моята работа, защото е важно за населението в предстоящите зимни дни.

-Какви са новите неща, които ще въведете в работата си като кмет?

-Ще има приемен ден на кмета, в който ще се срещам с гражданите, за да чуя техните искания. Това беше прекъснато през миналия мандат. Ще възстановим и деня на кметовете от селата, когато всеки месец те се свикват за координация с поставените задачи и се отчитат за изпълнението на работата по кметства. За мен е важно да чуя и техните предложения. Те са връзката ми с жителите в селата. Много от тях са с три, четири, дори пет мандата и знаят за проблемите по места. През цялата ни кампания мотото ни беше да сме близо до хората.

-Кои ще са заместник-кметовете на общината?

-Ивайло Петров ще е единият, а вторият ще е Айсел Руфад, която четвърти мандат ще е заместник-кмет на общината. В понеделник официално ще ги съобщя.

-Кой ще бъде главният финансист на община Нови пазар?

-Ана Георгиева – досегашният шеф на дирекция „Финанси“, напусна. В понеделник ще обявя намеренията си за главен финансист.

-Шеф на дирекция?

-С приемането на новия общински бюджет през януари 2020 г. ще внесем предложение за трети заместник-кмет по финанси. Тогава ще стане ясно името на главния финансист на общината.

Разговора води Валентина МИНЧЕВА

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име